تحولات لبنان و فلسطین

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: آیت الله محسن علی نجفی، دانشگاه تاسیس کرد و با جوانان ارتباط داشت. این عالم برجسته به تعلیم دین و تربیت و تهذیب پرداخت و او مقبولیت خاص و عام داشت، بسیاری از علمای پاکستان شاگردان آیت الله محسن علی نجفی هستند.

آیت‌الله رمضانی: آیت‌الله محسن علی نجفی مقبولیت خاص و عام داشت/ پاکستان کشور دوست و برادر ایران است

به مناسبت ارتحال آیت‌الله حاج شیخ محسن علی نجفی از علمای پاکستان مجلس بزرگداشتی با حضور علما، شخصیت‌های حوزوی و دانشگاهی و طلب و فضلای پاکستانی و اقشار مختلف مردم، شامگاه چهارشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۲ در شبستان امام خمینی(ره) در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد.

آیت الله محسن علی نجفی یک دانشمند دینی حقیقی بود

آیت‌الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در این مراسم با اشاره به ویژگی های آیت الله محسن علی نجفی اظهار کرد: در سفری که به پاکستان داشتم، چند روزی در خدمت ایشان بودم و ویژگی های مختلفی را در وجود این عالم برجسته مشاهده کردم. آیت الله محسن علی نجفی یک دانشمند دینی حقیقی بود. او از علم و دانش خود برای نشان دادن مقصد به انسان ها استفاده می کرد و به معنای واقعی متفقه در دین بود. انتظار مردم از یک عالم و فقیه این است که دانش دین را به آن ها بیاموزاند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی های آیت الله محسن علی نجفی، مهذب بودن است و این ویژگی را در روزهایی که خدمت ایشان بودم، مشاهده کردم. این عالم برجسته یک انسان خودساخته بود و چنین کسی می تواند دین را به دیگران تعلیم بدهد و به ارائه خدمات اجتماعی بپردازد.

استاد رمضانی با بیان این که امر دین به عنوان امانت الهی به کسی سپرده می شود که از ابهت معنوی برخوردار باشد، اظهار کرد: یکی از نکات برجسته حوزه های علمیه به جز دانش دین، بحث معنویت است. اگر برای خودتان حساب باز نکردید آن وقت مردم برای شما حساب باز خواهند کرد.

آیت الله محسن علی نجفی یک دانشمند دینی حقیقی بود / پاکستان دوست و برادر ایران است

پاکستان کشور دوست و برادر ایران است

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: از ویژگی های آیت الله محسن علی نجفی عالم بودن به آیات و روایات است، او تفسیر ۱۰ جلدی قرآن داشت و قرآن را ترجمه کرده بود و با قرآن مانوس بود. این مساله باعث شد که این عالم برجسته در تعلیم و تربیت توفیق داشته باشد. ویژگی دیگر ایشان مجاهد بودن است. او هر کجا که لازم بود برای دفاع از مکتب اهل بیت(ع) وارد می شد. پاکستان کشور دوست و برادر ایران است و در زمانی که دشمنان به دنبال ایجاد تفرقه بودند، آیت الله محسن علی نجفی هر سال جلساتی را برای وحدت برگزار می کرد و عالمان دین را از مذاهب مختلف دور هم در این جلسات جمع می کرد.

استاد رمضانی، آیت الله محسن علی نجفی را معتقد به امت اسلامی دانست و تصریح کرد: انسان وقتی در برخی از کشورها زندگی می کند، متوجه اهمیت وحدت اسلامی می شود و دشمنان به دنبال تفرقه افکنی در بین مسلمانان هستند.

وی ادامه داد: آیت الله محسن علی نجفی، عالم به زمانه و به روز بود و با حوادث و مشکلات آشنایی داشت و در مواقع لزوم موضع می گرفت. ایشان یک عالم خدوم بود و در طول حیات خود به ساخت مدرسه، دانشگاه و بیمارستان پرداخت. همچنین او یک شخص آینده نگر بود و به تربیت نیرو می‌پرداخت، ۲۰ هزار دانش آموز در مدارس ساخته شده به دست این عالم برجسته تحصیل می کنند.

نگاه آیت الله محسن علی نجفی به انقلاب اسلامی ایران

وی ادامه داد: آیت الله محسن علی نجفی در جریان زلزله ۲۰۰۵ و سیل ۲۰۱۰ پاکستان بیش از ۱۱ هزار مسکن برای آسیب دیدگان این حوادث ساخت؛ او این کار را به واسطه سرمایه اجتماعی که داشت، انجام داد.

استاد رمضانی ادامه داد: نقش خدمات اجتماعی بین علما نقش مرسومی است و آنها از سرمایه اجتماعی برای ارائه خدمات اجتماعی به مردم استفاده می کنند.

به گفته دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، آیت الله محسن علی نجفی، اهل ولایت و ولایت پذیری و اهل توسل به اهل بیت(ع) بود. این عالم برجسته در حوزه علمیه نجف نزد آیت الله العظمی خویی و شهید سید محمدباقر صدر تحصیل کرد؛ او می گفت که اگر مشکلات نبود علاقه داشتم که در حوزه نجف بمانم، البته او پس از انتقال به اسلام آباد، باقیات الصالحات بسیاری از خود برجای گذاشت.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران باعث شد که دین در ساحت اجتماعی حضور پیدا کند، قبل از آن دین تنها در ساحت فردی بود. زمانی که من در اسلام آباد خدمت آیت الله محسن علی نجفی رسیدم می گفت که انقلاب اسلامی خمینی الحدوث و خامنه‌ای البقاء است. او انقلاب اسلامی را به عنوان یک پدیده و تحول می دید. این در حالی است که برخی این تحریف را به وجود آوردند که قیام قبل از ظهور، مشروع نیست.

آیت الله محسن علی نجفی یک دانشمند دینی حقیقی بود / پاکستان دوست و برادر ایران است

نسبت به رسالت علما بازنگری کنیم

استاد رمضانی با اشاره به رسالت علما اظهار کرد: امروزه ما باید تأمل عمیق داشته باشیم و نسبت به رسالت علما بازنگری کنیم. امروزه دانشگاه های مطرح دنیا به دنبال این هستند که اسلام را با زبان اهل بیت(ع) بیاموزند. همه ابعاد دین از جمله ابعاد حقوقی و تربیتی و فقهی و اخلاقی باید مورد توجه قرار بگیرد و این ابعاد باعث رشد جامعه می شود.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت یادآور شد: آیت الله محسن علی نجفی با راهبرد عقلانیت دینی، دین عقلانی را معرفی کرد که در آن معنویت وجود دارد. انتظار مردم از علما این است که دانش دین را بیاموزند و آن را به مردم تعلیم بدهند. علمای دینی، امناء الرسل هستند، آنها نقش بیداری را دارند و علمای دینی باید به تبیین جامع دین بپردازند. آنها باید نقش اسوه گری را داشته باشند.

وی ادامه داد: برخی در صدد این بودند که ابعادی از دین را تعطیل کنند، اما حوزه های علمیه این اجازه را ندادند. شاهدیم که امروزه شبهات زیادی را به دین وارد می کنند، مثلا شبهه ای را در خود اصل قرآن کریم مطرح می کنند که قرآن کتاب قانون نیست و فقط باید اسلام رحمانی را ترویج کرد و نباید در برابر خودکامگی مستکبران موضع گرفت، این در حالی است که براساس آیات قرآن کریم، انسان مسلمان باید کفر به طاغوت و ایمان به الله داشته باشد؛ باید جواب شبهات داده شود. یکی دیگر از شبهات مطرح شده این است که قرآن کتاب زندگی نیست و برای امور زندگی فقط از علوم باید استفاده کرد که علوم هم ربطی به دین ندارد، یعنی در عرصه فرهنگ و اقتصاد و سیاست فقط باید از دانش روز استفاده کرد. این انحراف ها و التقاط ها به شکل های مختلف مطرح می شود و عالمان باید به تبیین بپردازند، جواب این شبهات در مکتب اهل بیت(ع) است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: عالم دینی باید مخاطب شناس باشد، آیت الله محسن علی نجفی در این راستا در تفسیر خود به پرسش های مستشرقان پاسخ می داد.

دین عقلانی و اصلاح گر را معرفی کنیم

وی با تاکید بر این که عالمان دینی وظیفه مبارزه با جهل را دارند، اظهار کرد: نیاز جهان به معنویت دینی باعث شد که عده ای سراغ عرفان های نوظهور بروند، در حالی که ما نیاز به معنویتی داریم که رأس آن خداوند باشد. جهل باعث می شود که عده ای از دین فاصله بگیرند. آنچه می تواند انسان را به صورت کامل معرفی کند، دین است. ۳۰۰ آیه در قرآن کریم در خصوص تفکر و تعقل وجود دارد و باید راهبرد عقلانیت را مورد توجه قرار داد و دین عقلانی و اصلاح گر را معرفی کنیم.

استاد رمضانی با اشاره به لزوم پاسخگو بودن حوزه های علمیه به شبهات اظهار کرد: انتظاری که از عالمان دینی می رود این است که در برابر تحریف ها بایستند. حوزه های علمیه باید دانش آموختگانی داشته باشند که به شبهات پاسخ بدهند. آیت الله محسن علی نجفی، دانشگاه تاسیس کرد و با جوانان ارتباط داشت. این عالم برجسته به تعلیم دین و تربیت و تهذیب پرداخت و مقبولیت خاص و عام داشت، بسیاری از علمای پاکستان شاگردان ایشان هستند، او را در پاکستان به عنوان ملجا و مرجع می شناختند، این عالم برجسته اگر در حوزه نجف باقی می ماند از مراجع تقلید می شد.

آیت الله محسن علی نجفی یک دانشمند دینی حقیقی بود / پاکستان دوست و برادر ایران است

دشمن می خواهد جوانان را از عالمان دینی جدا کند

وی ادامه داد: فهم دین را باید از عالمان دینی و حوزه های علمیه گرفت، نقشه دشمنان این است که جوانان را از عالمان دینی جدا کنند. دین به عنوان یک امانت الهی به علمای ربانی سپرده شده است و علما باید نقش نورافکن را در جامعه داشته باشند و در برابر بدعت ها بایستند و این عهد و پیمانی است که خداوند از علما گرفته است و آنها وظیفه تبلیغی خودشان را انجام بدهند. باید بدانیم که اگر به جای علم، جهل در جامعه وجود داشته باشد، ما نمی توانیم ارتباط عمیق با دین برقرار کنیم.

شایان ذکر است که آیت الله محسن علی نجفی از علمای صاحب‌نام پاکستان و موسس حوزه علمیه جامعه الکوثر روز سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲ در سن ۸۴ سالگی در اسلام‌آباد درگذشت. او نمایندگی آیت‌الله العظمی سیستانی در پاکستان و ریاست شورای عالی مجمع اهل بیت (ع) پاکستان را بر عهده داشت و بیش از نیم قرن جامعه الکوثر به عنوان بزرگترین مرکز دینی و حوزوی شیعیان پاکستان را مدیریت کرد.

منبع: خبرگزاری اهل‌بیت(ع) - ابنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.